Κόλαφος ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Νετανιάχου και Χαμάς - Το πλήρες κείμενο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 20.5.2024
Κόλαφος ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Νετανιάχου και Χαμάς - Το πλήρες κείμενο
Καταπέλτης για Νετανιάχου - Γκάλαντ, αλλά και για τα πρόσωπα - ηγέτες της Χαμάς το κείμενο που υπογράφει προσωπικά ο Καρίμ Χαν, εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

To πλήρες κείμενο με το εισαγγελικό αίτημα για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης

Σήμερα καταθέτω αιτήσεις για εντάλματα σύλληψης ενώπιον του Προδικαστικού Τμήματος Ι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Κατάσταση στο Κράτος της Παλαιστίνης.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν, σχετικά με την αίτηση για εντάλματα σύλληψης για την κατάσταση στο κράτος της Παλαιστίνης κατά των Γιεχία Σινουάρ, Μοχάμεντ Ντίαμπ Ιμπραχίμ Αλ-Μάσρι, Ισμαήλ Χανίγια.

«Κατηγορώ» κατά Χαμάς για την 7η Οκτωβρίου

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε και εξέτασε το γραφείο μου, έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι ο Yahya SINWAR (Επικεφαλής του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (“Hamas”) στη Λωρίδα της Γάζας), ο Mohammed Diab Ibrahim AL-MASRI, ευρύτερα γνωστός ως DEIF (Αρχηγός Διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, γνωστή ως Ταξιαρχίες Al-Qassam) και ο Ismail HANIYEH (Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς) φέρουν ποινική ευθύνη για τα ακόλουθα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Ισραήλ και το κράτος της Παλαιστίνης (στη Λωρίδα της Γάζας) τουλάχιστον από τις 7 Οκτωβρίου 2023:

Η εξόντωση ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφος 1 στοιχείο β) του Καταστατικού της Ρώμης.

Η δολοφονία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφος 1 στοιχείο α), και ως έγκλημα πολέμου, σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο i).

Η σύλληψη ομήρων ως έγκλημα πολέμου, σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο iii).

Ο βιασμός και άλλες πράξεις σεξουαλικής βίας ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφος 1 στοιχείο ζ), και επίσης ως εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο ε) σημείο vi) στο πλαίσιο της αιχμαλωσίας.

Τα βασανιστήρια ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφος 1 στοιχείο στ), και επίσης ως έγκλημα πολέμου, σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο i), στο πλαίσιο της αιχμαλωσίας·

Άλλες απάνθρωπες πράξεις ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με το άρθρο 7(ιβ)(ια), στο πλαίσιο της αιχμαλωσίας·

Βάναυση μεταχείριση ως έγκλημα πολέμου σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο i), στο πλαίσιο της αιχμαλωσίας· και

Προσβολές της προσωπικής αξιοπρέπειας ως έγκλημα πολέμου, σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο ii), στο πλαίσιο της αιχμαλωσίας.

Η Υπηρεσία μου υποστηρίζει ότι τα εγκλήματα πολέμου που φέρονται σε αυτές τις αιτήσεις διαπράχθηκαν στο πλαίσιο μιας διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και μιας μη διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που εκτελείται παράλληλα. Υποστηρίζουμε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία κατηγορούνται, ήταν μέρος μιας εκτεταμένης και συστηματικής επίθεσης κατά του άμαχου πληθυσμού του Ισραήλ από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με τις οργανωτικές πολιτικές τους. Κάποια από αυτά τα εγκλήματα, κατά την εκτίμησή μας, συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

4854642111629325 image
Ο Yahya Sinwar, δεξιά, ο αρχηγός της μαχητικής ομάδας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κάθεται με τον επικεφαλής του κινήματος της Χαμάς, Ismail Haniyeh, στο κέντρο, στην πόλη της Γάζας, Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου , 2019. (AP Photo/Khalil Hamra)

«Είναι ποινικά υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών»

Η Υπηρεσία μου υποστηρίζει ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι οι SINWAR, DEIF και HANIYEH (Σινουάρ, Αλ-Μάσρι και Χανίγια) είναι ποινικά υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών σε επιθέσεις που διέπραξε η Χαμάς (ιδίως η στρατιωτική της πτέρυγα, οι Ταξιαρχίες al-Qassam) και άλλες ένοπλες ομάδες στις 7 Οκτωβρίου 2023, καθώς και για την σύλληψη τουλάχιστον 245 ομήρων. Στο πλαίσιο των ερευνών μας, το γραφείο μου έχει πάρει συνεντεύξεις από θύματα και επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων πρώην ομήρων και αυτόπτων μαρτύρων από έξι μεγάλες τοποθεσίες επιθέσεων. Η έρευνα βασίζεται επίσης σε στοιχεία όπως πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, επικυρωμένο ηχητικό, φωτογραφικό και βίντεο υλικό, δηλώσεις μελών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των φερόμενων δραστών που αναφέρονται παραπάνω, και στοιχεία εμπειρογνωμόνων.

Η άποψη της Υπηρεσίας μου είναι ότι αυτά τα άτομα σχεδίασαν και υποκίνησαν τη διάπραξη εγκλημάτων στις 7 Οκτωβρίου 2023 και με τις δικές τους ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών επισκέψεων σε ομήρους λίγο μετά την απαγωγή τους, ενώ έχουν αναγνωρίσει την ευθύνη τους για αυτά τα εγκλήματα. Υποστηρίζουμε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν θα μπορούσαν να έχουν διαπραχθεί χωρίς τις πράξεις τους. Κατηγορούνται τόσο ως συναυτουργοί όσο και ως ηθικοί αυτουργοί σύμφωνα με τα άρθρα 25 και 28 του Καταστατικού της Ρώμης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Kibbutz Be’eri και στο Kibbutz Kfar Aza, καθώς και στον χώρο του Supernova Music Festival στο Re’im, είδα τις καταστροφικές σκηνές αυτών των επιθέσεων και τον βαθύ αντίκτυπο των ασυνείδητων εγκλημάτων για τα οποία κατηγορούνται στις αιτήσεις που κατατέθηκαν σήμερα. Μιλώντας με επιζώντες, άκουσα πώς η αγάπη μέσα σε μια οικογένεια, οι βαθύτεροι δεσμοί μεταξύ ενός γονέα και ενός παιδιού, παραμορφώνονταν για να προκαλέσουν ανεξιχνίαστο πόνο μέσω υπολογισμένης σκληρότητας και ακραίας σκληρότητας. Αυτές οι πράξεις απαιτούν λογοδοσία.

Σεξουαλική βία και βιασμοί - και εις βάρος ομήρων από την Χαμάς

Το Γραφείο μου υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε, ότι οι όμηροι που ελήφθησαν από το Ισραήλ κρατήθηκαν σε απάνθρωπες συνθήκες και ότι ορισμένοι έχουν υποστεί σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, ενώ κρατούνταν σε αιχμαλωσία. Καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα με βάση ιατρικά αρχεία, σύγχρονα βίντεο και τεκμηριωτικά στοιχεία και συνεντεύξεις με θύματα και επιζώντες. Το Γραφείο μου συνεχίζει επίσης να διερευνά αναφορές για σεξουαλική βία που διαπράχθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους επιζώντες και στις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, για το θάρρος τους να παρουσιάσουν τις μαρτυρίες τους στο Γραφείο μου. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην περαιτέρω εμβάθυνση των ερευνών μας για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ως μέρος αυτών των επιθέσεων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επαναλαμβάνω και πάλι την έκκλησή μου για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων από το Ισραήλ και για ασφαλή επιστροφή τους στις οικογένειές τους. Αυτή είναι μια θεμελιώδης απαίτηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

4854642380852599 image
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου στη στρατιωτική βάση Kirya στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023. (Abir Sultan/Pool Photo via AP)

Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από Νετανιάχου - Γκάλαντ: Πείνα για άμαχους, επιθέσεις κατά αμάχων, εκτεταμένη και συστηματική επίθεση κατά αμάχων

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε και εξέτασε το γραφείο μου, έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι ο Benjamin NETANYAHU, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, και ο Yoav GALLANT, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, φέρουν ποινική ευθύνη για τα ακόλουθα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκε στο έδαφος του Κράτους της Παλαιστίνης (στη Λωρίδα της Γάζας) τουλάχιστον από τις 8 Οκτωβρίου 2023:

Η πείνα των αμάχων ως μέθοδος πολέμου ως έγκλημα πολέμου σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο β) σημείο xxv) του Καταστατικού.

Εσκεμμένη πρόκληση μεγάλου πόνου ή σοβαρού τραυματισμού στο σώμα ή την υγεία σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο α) σημείο iii, ή σκληρή μεταχείριση ως έγκλημα πολέμου σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο i).

Εσκεμμένη θανάτωση σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο α) σημείο i), ή δολοφονία ως έγκλημα πολέμου σε αντίθεση με το άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο γ) σημείο i).

Η σκόπιμη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον αμάχου πληθυσμού ως έγκλημα πολέμου σε αντίθεση με τα άρθρα 8 παράγραφος 2 στοιχείο β) σημείο i) ή 8 παράγραφος 2 στοιχείο ε) σημείο i).

Εξόντωση ή/και δολοφονία αντίθετη με τα άρθρα 7 παράγραφος 1 στοιχείο β) και 7 παράγραφος 1 στοιχείο α), μεταξύ άλλων στο πλαίσιο θανάτων που προκαλούνται από πείνα, ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας·

Η δίωξη ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφος 1 στοιχείο η).

Άλλες απάνθρωπες πράξεις ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αντίθετες με το άρθρο 7 παράγραφος 1 στοιχείο ια).

Χρήση πείνας ως μεθόδου πολέμου για το «μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που έχει καταγραφεί ποτέ – οπουδήποτε και οποτεδήποτε»

Η Υπηρεσία μου υποστηρίζει ότι τα εγκλήματα πολέμου που φέρονται σε αυτές τις αιτήσεις διαπράχθηκαν στο πλαίσιο μιας διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και μιας μη διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς (μαζί με άλλες Παλαιστινιακές Ένοπλες Ομάδες) που εκτελείται παράλληλα. Υποστηρίζουμε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που κατηγορούνται διαπράχθηκαν ως μέρος μιας εκτεταμένης και συστηματικής επίθεσης κατά του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού σύμφωνα με την κρατική πολιτική. Αυτά τα εγκλήματα, κατά την εκτίμησή μας, συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα της χρήσης της πείνας ως μεθόδου πολέμου, μαζί με άλλες επιθέσεις και συλλογικές τιμωρίες κατά του άμαχου πληθυσμού της Γάζας είναι οξείες, ορατές και ευρέως γνωστές και έχουν επιβεβαιωθεί από πολλούς μάρτυρες που ερωτήθηκαν από το γραφείο μου, συμπεριλαμβανομένων τοπικών και διεθνών ιατρικών αποστολών. Περιλαμβάνουν τον υποσιτισμό, την αφυδάτωση, τη βαθιά ταλαιπωρία και έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων στον παλαιστινιακό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων μωρών, άλλων παιδιών και γυναικών.

Η πείνα είναι παρούσα σε ορισμένες περιοχές της Γάζας και επίκειται σε άλλες περιοχές. Όπως προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πριν από περισσότερους από δύο μήνες, «1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα αντιμετωπίζουν καταστροφική πείνα – ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχει καταγραφεί ποτέ – οπουδήποτε και οποτεδήποτε» ως αποτέλεσμα μιας «εξ ολοκλήρου ανθρωπογενούς καταστροφής». Σήμερα, το Γραφείο μου επιδιώκει να κατηγορήσει δύο από τους πλέον υπεύθυνους, τον NETANYAHU και τον GALLANT, τόσο ως συναυτουργούς όσο και ως ηθικούς αυτουργούς, σύμφωνα με τα άρθρα 25 και 28 του Καταστατικού της Ρώμης.

Το Ισραήλ, όπως όλα τα κράτη, έχει το δικαίωμα να αναλάβει δράση για την υπεράσπιση του πληθυσμού του. Αυτό το δικαίωμα, ωστόσο, δεν απαλλάσσει το Ισραήλ ή οποιοδήποτε κράτος από την υποχρέωσή του να συμμορφωθεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ανεξάρτητα από τυχόν στρατιωτικούς στόχους που μπορεί να έχει, τα μέσα που επέλεξε το Ισραήλ για να τους επιτύχει στη Γάζα –δηλαδή, η σκόπιμη πρόκληση θανάτου, πείνας, μεγάλου πόνου και σοβαρού τραυματισμού στο σώμα ή την υγεία του άμαχου πληθυσμού – είναι εγκληματικά.

Από πέρυσι, στη Ραμάλα, στο Κάιρο, στο Ισραήλ και στη Ράφα, έχω τονίσει σταθερά ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαιτεί από το Ισραήλ να λάβει επείγουσα δράση για να επιτρέψει αμέσως την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σε κλίμακα. Υπογράμμισα συγκεκριμένα ότι η πείνα ως μέθοδος πολέμου και η άρνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας συνιστούν αδικήματα του Καταστατικού της Ρώμης. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο σαφής.

Όπως επίσης επανειλημμένα υπογράμμισα σε δημόσιες δηλώσεις μου, ότι όσοι δεν συμμορφώνονται με το νόμο δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται αργότερα όταν η Υπηρεσία μου αναλάβει δράση. Ήρθε εκείνη η μέρα.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την σύλληψη ομήρων ή τη στόχευση αμάχων»

Κατά την υποβολή αυτών των αιτήσεων για εντάλματα σύλληψης, η Υπηρεσία μου ενεργεί σύμφωνα με την εντολή της βάσει του Καταστατικού της Ρώμης. Στις 5 Φεβρουαρίου 2021, το Προδικαστικό Τμήμα I αποφάσισα ότι το Δικαστήριο μπορεί να ασκήσει την ποινική του δικαιοδοσία στην Κατάσταση στο Κράτος της Παλαιστίνης και ότι το εδαφικό πεδίο αυτής της δικαιοδοσίας εκτείνεται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Αυτή η εντολή είναι συνεχής και περιλαμβάνει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών και της βίας από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Το Γραφείο μου έχει επίσης δικαιοδοσία για εγκλήματα που διαπράττονται από υπηκόους των κρατών μερών και από υπηκόους μη συμβαλλόμενων κρατών στην επικράτεια ενός Κράτους Μέρους.

Οι σημερινές αιτήσεις είναι το αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης και αμερόληπτης έρευνας από το Γραφείο μου. Καθοδηγούμενη από την υποχρέωσή μας να διερευνήσουμε εξίσου ενοχοποιητικά και αθωωτικά στοιχεία, η Υπηρεσία μου εργάστηκε επίπονα για να διαχωρίσει τους ισχυρισμούς από τα γεγονότα και να παρουσιάσει νηφάλια συμπεράσματα βάσει αποδεικτικών στοιχείων στο Τμήμα Προδικασίας.

Ως πρόσθετη διασφάλιση, ήμουν επίσης ευγνώμων για τη συμβουλή μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων στο διεθνές δίκαιο, μιας αμερόληπτης ομάδας που συγκέντρωσα για να υποστηρίξει την εξέταση αποδεικτικών στοιχείων και τη νομική ανάλυση σε σχέση με αυτές τις αιτήσεις εντάλματος σύλληψης. Η ομάδα αποτελείται από εμπειρογνώμονες με τεράστιο κύρος στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές ποινικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Sir Adrian Fulford PC, πρώην Λόρδου Εφετείου και πρώην δικαστή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η βαρόνη Helena Kennedy KC, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου· Elizabeth Wilmshurst CMG KC, πρώην Αναπληρώτρια Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του ΗΒ. Danny Friedman KC; και δύο από τους ειδικούς συμβούλους μου – την Amal Clooney και τον εξοχότατο δικαστή Theodor Meron CMG. Αυτή η ανάλυση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων υποστήριξε και ενίσχυσε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν σήμερα από το Γραφείο μου. Ήμουν επίσης ευγνώμων για τη συνεισφορά ορισμένων άλλων ειδικών συμβούλων μου σε αυτήν την κριτική, ιδιαίτερα του Adama Dieng και του καθηγητή Kevin Jon Heller.

Σήμερα υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι των ένοπλων συγκρούσεων ισχύουν για όλους. Κανένας πεζός, κανένας διοικητής, κανένας πολιτικός ηγέτης – κανείς – δεν μπορεί να ενεργήσει ατιμώρητα. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη σκόπιμη στέρηση των ανθρώπινων όντων, συμπεριλαμβανομένων τόσων πολλών γυναικών και παιδιών, των βασικών αναγκών που απαιτούνται για τη ζωή. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την σύλληψη ομήρων ή τη στόχευση αμάχων.

«Εάν εκδώσουν τα αιτούμενα εντάλματα, θα συνεργαστώ στενά με τον Έφορο σε όλες τις προσπάθειες για τη σύλληψη των κατονομαζόμενων ατόμων»

Οι ανεξάρτητοι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι οι μόνοι κριτές για το εάν πληρούνται τα απαραίτητα πρότυπα για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Εάν εγκρίνουν τις αιτήσεις μου και εκδώσουν τα αιτούμενα εντάλματα, θα συνεργαστώ στενά με τον Έφορο σε όλες τις προσπάθειες για τη σύλληψη των κατονομαζόμενων ατόμων. Βασίζομαι σε όλα τα Κράτη Μέρη στο Καταστατικό της Ρώμης να λάβουν αυτές τις αιτήσεις και την επακόλουθη δικαστική απόφαση με την ίδια σοβαρότητα που επέδειξαν σε άλλες καταστάσεις, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους βάσει του Καταστατικού. Είμαι επίσης έτοιμος να συνεργαστώ με μη Κράτη Μέρη στην κοινή μας επιδίωξη λογοδοσίας.

Είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή να επιτραπεί στο Γραφείο μου και σε όλα τα τμήματα του Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων δικαστών του, να διεξάγουν το έργο τους με πλήρη ανεξαρτησία και αμεροληψία. Επιμένω ότι όλες οι προσπάθειες παρεμπόδισης, εκφοβισμού ή αθέμιτης επιρροής στους υπαλλήλους αυτού του Δικαστηρίου πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Το Γραφείο μου δεν θα διστάσει να ενεργήσει σύμφωνα με το άρθρο 70 του Καταστατικού της Ρώμης, εάν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στους 44 βαθμούς αύριο ο υδράργυρος: Πορτοκαλί προειδοποίηση και κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές
ΚΥΠΡΟΣ

Στους 44 βαθμούς αύριο ο υδράργυρος: Πορτοκαλί προειδοποίηση και κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές

Στους 44 βαθμούς αύριο ο υδράργυρος: Πορτοκαλί προειδοποίηση και κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές

Τεχνολογικό Πάρκο: Το Ανώτατο παραμέρισε απόφαση ακύρωσης ανάκλησης απαλλοτρίωσης γης στο Πεντάκωμο
ΚΥΠΡΟΣ

Τεχνολογικό Πάρκο: Το Ανώτατο παραμέρισε απόφαση ακύρωσης ανάκλησης απαλλοτρίωσης γης στο Πεντάκωμο

Τεχνολογικό Πάρκο: Το Ανώτατο παραμέρισε απόφαση ακύρωσης ανάκλησης απαλλοτρίωσης γης στο Πεντάκωμο

Αίτημα Εισαγγελέα για παύση Ελεγκτή: Υπόθεση Γιαννάκη, πολιτογραφήσεις και μαρίνα Αγίας Νάπας στο επίκεντρο της σημερινής δικάσιμου
ΚΥΠΡΟΣ

Αίτημα Εισαγγελέα για παύση Ελεγκτή: Υπόθεση Γιαννάκη, πολιτογραφήσεις και μαρίνα Αγίας Νάπας στο επίκεντρο της σημερινής δικάσιμου

Αίτημα Εισαγγελέα για παύση Ελεγκτή: Υπόθεση Γιαννάκη, πολιτογραφήσεις και μαρίνα Αγίας Νάπας στο επίκεντρο της σημερινής δικάσιμου

Πρώτος υφυπουργός Μετανάστευσης ο Δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης - Διορίζεται εντός των ημερών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτος υφυπουργός Μετανάστευσης ο Δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης - Διορίζεται εντός των ημερών

Πρώτος υφυπουργός Μετανάστευσης ο Δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης - Διορίζεται εντός των ημερών

Μετεκλογικές αναταράξεις στο ΔΗΚΟ: Αποχωρεί ο Μαρτή - υποψήφιος για την δημαρχία Αγίας Νάπας - Ποιους καταγγέλλει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετεκλογικές αναταράξεις στο ΔΗΚΟ: Αποχωρεί ο Μαρτή - υποψήφιος για την δημαρχία Αγίας Νάπας - Ποιους καταγγέλλει

Μετεκλογικές αναταράξεις στο ΔΗΚΟ: Αποχωρεί ο Μαρτή - υποψήφιος για την δημαρχία Αγίας Νάπας - Ποιους καταγγέλλει