Επιδόματα. Πλουσιοπάροχα. Αρκεί να μην αναπαράγονται…

«Στους δρόμους οι γονείς», έγραφε χθες η ιστοσελίδα ενός ΜΜΕ την ώρα που κάποιες ομάδες γονέων, ψέκια επί του προκειμένου, διαδήλωναν μπροστά από εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, κρατώντας πανό, εκκλησιαστικές εικόνες και διάφορα άλλα. 

Για όσους δεν γνωρίζουν τη λέξη, «ψέκι» είναι ο ψεκασμένος/ η ψεκασμένη. Το ψέκι. Για να τους χωράει όλους μέσα και επειδή το αρσενικό ψέκι δεν διαφέρει και σε κάτι από το θηλυκό. Είναι ψέκι όπως κι αν έχει. 

Τα ΜΜΕ έχουμε ευθύνες για το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε, μην τα ξαναλέμε. Βαριές και ασήκωτες. Εδώ, επί του προκειμένου, οι όσοι φανατικοί και ηλίθιοι οι οποίοι κατάλαβαν ότι με τα νέα μέτρα «βάζουν χέρι» στα παιδιά τους, δεν είναι «οι γονείς». 

Είναι απλώς γονείς. Κάποιοι γονείς. Μερικοί για την ακρίβεια εάν αναλογιστεί κανείς πόσοι είναι οι γονείς με παιδιά στα σχολεία αυτή τη στιγμή. 

Και παρόλο που για τους συγκεκριμένους και πολλούς άλλους γονείς τίθεται, εκ των πραγμάτων και ως απόρροια της τρομακτικά μειωμένης αντίληψής τους θέμα βασικής επάρκειας για το μεγάλωμα παιδιών, όσο η συνουσία και η τεκνοποίηση δεν διαχωρίζονται διά νόμου, με τη δεύτερη να αφορά μόνο εκείνους που την μπορούν διότι την πρώτη δυστυχώς την μπορούν όλοι όσο και εάν κάποιοι ακόμα τη θεωρούν κατόρθωμα, όσο λοιπόν μπορεί ο καθένας και η καθεμία να αποκτά παιδιά, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το ανεχόμαστε. Και να το πληρώνουμε, ναι. Τι να κάνουμε;

Εγώ προσωπικά πιστεύω στην παροχή κινήτρων σε όλους αυτούς, με παχυλά επιδόματα και άλλες γενναιόδωρες παροχές, από σπίτια μέχρι αυτοκίνητα πολυτελείας, υπό τον όρο ότι δεν θα τεκνοποιήσουν, μέχρι, σε μερικές δεκαετίες να βελτιωθεί η κατάσταση στη γενετική δεξαμενή του τόπου από τις αιμομιξίες των προγόνων μας. Διότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα όμως, έχουμε την υποχρέωση να επιμένουμε στα βασικά. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος της πανδημίας, μάλλον του πιο επικίνδυνου μέχρι στιγμής λόγω της μετάλλαξης. Με τα νοσοκομεία να είναι ήδη στα όριά τους.

Όπως έγραφα και χθες, οι ηλίθιοι και ηλίθιες μπορεί αυθεντικά να μην καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του ζητήματος, αν και συχνά είναι απλώς αδιάφοροι και ανεύθυνοι. 

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ