Κι όσοι δεν έχουν ψωμί, Φούλη, ας φάνε παντεσπάνι

Δύο ήταν οι κυρίαρχες ειδήσεις από τον χώρο του ΔΗΣΥ χθες. Μοιάζουν ασύνδετες και άσχετες μεταξύ τους, ωστόσο, υπάρχει κάτι εξαιρετικά σημαντικό που τις συνδέει. Και αξίζει, πραγματικά, να το προσέξει κανείς.

Η πρώτη ήταν η «κίνηση ματ», όπως την εκτίμησαν πολλοί, του Αβέρωφ Νεοφύτου να καλέσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη σε εσωκομματικές εκλογές, από τις οποίες όποιος νικήσει θα είναι, λέει, και ο υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Προσωπικά, δεν πιστεύω καθόλου ότι ήταν «κίνηση ματ». Αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση του Αβέρωφ Νεοφύτου προσεκτικά, μάλλον πρόκειται περισσότερο για κίνηση εκνευρισμού και κυρίως απώλειας ψυχραιμίας. 

Και δεν θα σταθώ καν στο λεκτικό κομμάτι και τις τουλάχιστον αψυχολόγητες και άβολα άκομψες για τις περιστάσεις αναφορές σε «χρυσόψαρα», ανέντιμους και διάφορα άλλα ποδοσφαιρικού επιπέδου, τα οποία σίγουρα δεν παραπέμπουν σε σοβαρό διάλογο και ενόψει προεδρικών εκλογών. Αυτά, όμως, αφορούν τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ.

Δεν πιστεύω ότι ήταν «κίνηση ματ», γιατί απλούστατα βασίζεται σε μία συλλογιστική άκρως αυθαίρετη και αρκούντως προκλητική και για εμάς τους υπόλοιπους. 

Βλέποντας ότι ο ΥΠΕΞ δεν τσίμπησε και αρνήθηκε να κατέβει στις εσωκομματικές διαδικασίες τις οποίες προκήρυξε άρον – άρον ο Αβέρωφ Νεοφύτου για να τον εξουδετερώσει, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέφυγε την υστάτη το μπούμερανγκ και κατέφυγε σε ένα δεύτερο πυροτέχνημα, προτείνοντας στον Νίκο Χριστοδουλίδη εσωκομματικές εκλογές, υπό τον όρο αυτός που θα κερδίσει να είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ