«Κυπραίος», όπως λένε «απατεώνας». Εδώ φτάσαμε!

Ο γενικός εισαγγελέας πρέπει επιτέλους να αποφασίσει. Είναι ανεξάρτητος αξιωματούχος; Εάν ναι τότε πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει να λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος της εκτελεστικής εξουσίας, αντί ως δικηγόρος της (δια)κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, δήλωσε προχθές ότι περίπου το 10% (!) των εκκρεμουσών υποθέσεων απάτης και διαφθοράς κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ που θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) συνδέονται με την Κύπρο.

Η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας είπε ακόμα πως «υπάρχει πολλή δουλειά και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζονται εισαγγελείς που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την Κύπρο». Μια εξέλιξη η οποία αν μη τι άλλο, εμάς, μας προκαλεί ντροπή για το κατάντημα της χώρας μας.

Ο κ. Σαββίδης μάλλον έχει άλλη άποψη. Και αντί να μας εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει ώστε η Κύπρος να σταματήσει να εκτίθεται έτσι, επέλεξε να αμφισβητήσει την EPPO και την κυρία Κοβέσι και, μάλιστα, αποκάλυψε ότι έστειλε και επιστολές στην ΕΕ και ζητεί αποδείξεις για το πώς έφτασε η κυρία Κοβέσι σε αυτόν τον αριθμό.

Η κατάσταση νομίζω ότι φτάνει στο απροχώρητο τελικά. Διότι, αρχικώς, για όσα έχουν κάνει -και λέω έχουν διότι ο κ. Σαββίδης διετέλεσε και υπουργός αυτής της κυβέρνησης- δεν τρέχει απολύτως τίποτα.

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ