Οι ηλίθιοι, οι λαϊκιστές και οι βασικές υποχρεώσεις μας έναντι των άλλων

Α, όχι. Όσα κουσούρια κι αν έχω, αγνώμων δεν είμαι. Ακόμα και άθελά του να μου κάνει κάποιος καλό, έχω μάθει να είμαι ευγνώμων. Πάντοτε.

Γι’ αυτό και η σημερινή Στήλη αρχίζει με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα ψέκια, τα οποία μοιράστηκαν τις δύο τελευταίες μου στήλες μετά μανίας στα social media. Πάντα με ύβρεις, με απειλές αλλά και με κατάρες ενδεικτικές του πόσο -πολύ δεν το λες, έως και καθόλου μάλλον- χριστιανικό είναι το μυαλό τους. Όσο είναι.

Στην πρώτη στήλη εξηγούσα, εξαντλητικά και εμπεριστατωμένα, γιατί τους αποκαλώ ηλίθιους και γιατί, όταν το κάνω, με εκείνους να συμπεριφέρονται εγκληματικά ανεύθυνα στο τρίτο έτος της πανδημίας και σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, θα έπρεπε όχι να θυμώνουν αλλά να είναι και πολύ ευχαριστημένοι. Δεδομένου ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Στη δεύτερη στήλη, έθετα το ερώτημα εάν, ειδικά με δεδομένο ότι προτάσσουν τα παιδιά τους -αν και κάποιοι ομολόγησαν ότι δεν έχουν καν παιδιά(!), η Πολιτεία θα έπρεπε να μελετήσει το ενδεχόμενο να τους επιχορηγεί πλουσιοπάροχα ώστε να μην κάνουν άλλα παιδιά ή και παιδιά γενικώς, αν δεν έχουν.

Διότι, παιδιά τα οποία μεγαλώνουν στα χέρια τόσο τυφλωμένων, ανεύθυνων και τελικά ηλίθιων ανθρώπων, οι οποίοι τα εκθέτουν σε κίνδυνο και μέσω των άλλων ανυποψίαστων επίσης, είναι κρίμα. Και η κοινωνία δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Έχει ευθύνη, τι να γίνει;

Οι στήλες μου, λοιπόν, διαβάστηκαν τρελά. Από τον πολύ κόσμο ο οποίος έχει απηυδήσει με την κατάσταση και με το γεγονός ότι, δεν μας φτάνει που μας βρήκε αυτό που μας βρήκε, έχουμε να διαχειριστούμε και όλους αυτούς, αλλά και από… αυτούς όλους, οι οποίοι, στην καλύτερη περίπτωση -όταν δεν έβριζαν- παρέδιδαν μαθήματα για το τι είναι δημοσιογραφία και ότι οι δημοσιογράφοι, λέει, δεν δικαιούνται να εκφέρουν γνώμη! 

Την ίδια ώρα, βέβαια, έκαναν share και τα όσα γράφει άλλος συνάδελφος, ο οποίος, αν και δεν το ομολογεί ξεκάθαρα, παρτάρει υπογείως τους αντιεμβολιαστές, λαϊκίζοντας με διάφορα μεσοβέζικα, όταν βέβαια δεν μιλά με εθνικούς ήρωες και άλλα πολλά, τα οποία ακόμα και εγώ νιώθω πολύ άβολα να τα σχολιάσω. 

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ