Παρουσιάζει ψηφοδέλτια από βδομάδα η ΕΔΕΚ – Τα ονόματα που κλείδωσαν

Στην ΕΔΕΚ το μεγάλο στοίχημα για τον Μαρίνο Σιζόπουλο είναι το να αποδείξει μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μάη πως δεν έχει επηρεαστεί από τα εσωκομματικά ζητήματα που προέκυψαν μετά τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη. Στόχος επίσης είναι το να πείσει πως έχει γυρίσει επιτυχώς τη σελίδα. Στις προηγούμενες εκλογές του 2016 εξασφάλισε ποσοστό 6,18% (μείωση 2,8% από αυτές του 2011). Στις εκλογές Μαΐου στοχεύει σε ένα ποσοστό πάνω από το 7,2% ενώ σε επίπεδο εδρών θέλει να τις αυξήσει, από 3 που έχει σήμερα τουλάχιστον σε 5. Το διακύβευμα είναι μεγάλο για την ΕΔΕΚ, ενώ το ερώτημα που εντέχνως θέτει στην προεκλογική το κόμμα του Μαρίνου Σιζόπουλου μέσα και από τη σύμπραξη με τη Συμμαχία Πολιτών είναι το κατά πόσο θα διαμορφωθεί όντως το λεγόμενο αντιδιζωνικό μέτωπο, όπως θέλουν να το ονομάζουν. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θέλει να διαμορφώσει έναν νέο πόλο ο οποίος θα είναι ανοιχτός για όσους τάσσονται ενάντια στη ΔΔΟ με ξεκάθαρο τρόπο στο Κυπριακό, στοίχημα το οποίο μένει να φανεί αν θα του βγει ή αν τελικά θα το χάσει. Τα ψηφοδέλτια σε Πάφο, Κερύνεια και Λάρνακα έχουν ήδη κλείσει και επικυρωθεί, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Παραμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για θέσεις στα ψηφοδέλτια Αμμοχώστου, Λεμεσού και Λευκωσίας. Οι διεργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου. Η Συμμαχία Πολιτών συμμετέχει στα ψηφοδέλτια με 11 άτομα ενώ υπάρχουν και προσωπικότητες εκτός ΕΔΕΚ και Συμμαχίας που εξέφρασαν στήριξη και θα ριχθούν στη μάχη των εκλογών.

Με νέους αλλά και παλιούς

Στη Λευκωσία, μια επαρχία στην οποία η ΕΔΕΚ ευελπιστεί να κερδίσει επιπρόσθετη έδρα, επαναδιεκδικεί ο Κωστής Ευσταθίου, ενώ στη μάχη ρίχνεται ο Μάριος Χαννίδης (δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου, πρώην ΑΚΕΛ), ο Βίκτωρας Ακάμας, ο Γιώργος Γεωργίου (πρώην διευθυντής Γραφείου Τύπου ΔΗΚΟ), Στέλιος Γεωργίου (δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου, πρώην ΔΗΚΟ), η Νατάσα Ιωάννου, η Έλενα Περικλέους, ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Χριστοφίδης και οι πέντε της Συμμαχίας Πολιτών: Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, Ρένα Γιαβάση, Λάκης Ζάγανος, Χαρά Θωμά και Απόστολος Χριστοφορίδης.

Μπροστά ο Σιζόπουλος

Στο ψηφοδέλτιο Λεμεσού θα βρεθεί και πάλι ο Μαρίνος Σιζόπουλος να ηγείται της προσπάθειας για αύξηση των ποσοστών. Μαζί του στη μάχη θα ριχτεί και ο σύμβουλός του για θέματα Κυπριακού και διεθνών ζητημάτων, διευθυντής του ΚΥΚΕΜ, Χρήστος Ιακώβου. Την έδρα που οδηγεί στη Βουλή διεκδικεί επίσης ο Λεύκιος Δοράτης, ο Γιώργος Ευσταθίου της Συμμαχίας Πολιτών, η Χριστιάνα Καρκαλλή, η Φάνη Παπαβασιλείου και ο Πάμπος Χαραλάμπους, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Λύσανδρου Λυσάνδρου.

Με Σοφοκλή και Αποστόλου

Στη Λάρνακα στη μάχη ρίχνεται με αξιώσεις ο Ανδρέας Αποστόλου της Συμμαχίας Πολιτών, ο Ξενάκης Κυριακίδης, η Γεωργία Μιτσήγιωρκη, ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο Γιώργος Χαρή και ο Ανδρέας Χριστοφόρου. Δεν αποκλείεται στη Λάρνακα να χαθεί μια έδρα που μέχρι τώρα κατέχει άλλο κόμμα, με αποτέλεσμα να μπορεί να διεκδικήσει και η ΕΔΕΚ με αξιώσεις την έδρα αυτή.

Με απαιτήσεις στην Αμμόχωστο

Στην Αμμόχωστο στη μάχη ρίχνεται ο αντιπρόεδρος Λευτέρης Αντρέου, ο Νίκος Άστρας, ο Σώζος Πούγιουρος, ο Πέτρος Ασσιώτης, ενώ ακούγονται τα ονόματα του δημοτικού συμβούλου Αμμοχώστου Δημήτρη Δημητρίου Σαβουλλή, του Ξένιου Ξενοφώντος, του Χαράλαμπου Χρίστου, όπως επίσης και του Πλατρίτη. Από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ θα βρεθεί η Αννίτα Λίλλη, ο Νίκος Χριστοφίδης και ο Λένος Σκιτίνης.

Στην Πάφο επαναδιεκδικεί ο Ηλίας Μυριάνθους, ενώ στη μάχη ρίχνονται και οι Βάσος Δημητρίου, Παναγιώτης Βορκάς και Δώρος Παφίτης (Συμμαχία Πολιτών).

Τα ψηφοδέλτια συμπληρώνονται με την Κερύνεια όπου θα διεκδικήσουν έδρα οι Μαρία Περατικού, Πανίκος Πάρπας και Ντίνος Ευθυμίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ