Τα κομματικά κονκλάβια πριμοδοτούν την αποχή

Οι σκληροί πυρήνες των κομματικών σχηματισμών, είτε παραμένουν στάσιμοι, είτε ακολουθούν καθοδική πορεία. Από την άλλη, η αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία και η απολιτικοποίηση συνεχώς εδραιώνονται και ισχυροποιούνται.

Όπως καταδεικνύουν οι πάγιες πρακτικές των κομματικών ηγεσιών, αλλά και οι εν εξελίξει διεργασίες για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, τα κόμματα δεν κατάλαβαν τίποτα! Δεν κατάλαβαν ότι με την αδιαφανή διαχείρισή τους, με τα παλατιανά μαγειρέματά τους, με τις τυχοδιωκτικές, καιροσκοπικές, στενοκομματικές και συχνά προσωποπαγείς προσεγγίσεις τους, απωθούν αντί να προσελκύουν τον πολίτη; Δεν κατάλαβαν ότι κάνουν την κοινωνία των πολιτών να τους αποστρέφεται και να τους απαξιώνει; Η αποχή στην κάθε επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι πολλαπλάσια της προηγούμενης. Αυτό δεν τις ανησυχεί και δεν τις προβληματίζει; Ή μένοντας στα συνθήματα, νομίζουν πως κερδίζουν εντυπώσεις;

Τα κομματικά καταστατικά δεν μπορούν, από τη μια στιγμή στην άλλη, να μετατρέπονται από ευαγγέλια σε κουρελόχαρτα. Οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των κομμάτων δεν μπορούν να είναι καμωμένοι από καουτσιούκ, για να ξεχειλώνουν όποτε το χρειάζονται οι κομματικές ηγεσίες. Οι κομματικές ιδεολογίες δεν μπορούν να είναι το… μνήμα του Αγίου Νεοφύτου, όπου όλοι οι «καλοί» χωράνε!

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ