Τα κορόιδα των κορωνοπροστίμων και οι υπεράνω του νόμου

«Κι εάν εμείς πρέπει να κρατήσουμε κάτι από αυτή την ιστορία, δεν είναι ούτε τις αδυναμίες του συστήματος στην Αυστραλία οι οποίες πολύ άβολα για τη χώρα αποκαλύφθηκαν επίσης, ούτε τα καμώματα οιουδήποτε.

Είναι το τι, παρά τις δυσκολίες και τις αστοχίες, παρά τα συμφέροντα και παρά τη γραφειοκρατία, ισχύει σε κράτη σοβαρότερα από το δικό μας – για να το θέσω κομψά. Κράτη που δεν είναι τέλεια, δεν υπάρχουν τέτοια κράτη, αλλά κάνουν νόμους για να τους εφαρμόζουν.

Κυρίως δε, κράτη με πολίτες οι οποίοι απαιτούν σεβασμό έναντι των ιδίων, των φόρων που πληρώνουν και των θυσιών που κάνουν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πολίτες οι οποίοι δεν ανέχονται να γίνονται κορόιδο κανενός. Αν πάρουμε κάτι από αυτό, οτιδήποτε, θα είναι νομίζω τεράστιο όφελος. Για όλους μας». 

Η χθεσινή Στήλη έκλεινε με το πιο πάνω. H σημερινή επιβάλλεται να αρχίσει ακριβώς από αυτό, παρόλο που δεν έχει σχέση, άμεση τουλάχιστον, με την υπόθεση Τζόκοβιτς. Αν όμως μιλάμε για κράτη που σέβονται τους πολίτες τους ή, μιας και ξέρουμε ότι το δικό μας δεν έγινε τέτοιο ακόμα, για πολίτες οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους και απαιτούν το κράτος να κάνει το ίδιο έναντι των ιδίων, των φόρων που πληρώνουν και των θυσιών που κάνουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, τότε οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι.

Διαβάζω καθημερινά στα ΜΜΕ: καμπάνα σε υπεραγορά, καμπάνα σε καφετέρια… Καμπάνες πολλές. Μόνο που είναι πολύ φάλτσα αυτή η κωδωνοκρουσία. Και ως τέτοια είναι και πολύ άδικη. Ο νόμος, εάν δεν εφαρμόζεται για όλους ή εάν κάποιοι εξαιρούνται λόγω ισχύος από την υποχρέωση να τον σέβονται και να τον εφαρμόζουν, είναι απλά άδικος. Και δεν μπορεί να είναι άδικος ο ίδιος ο νόμος.

Δεν μπορεί σε μία περίοδο όπου κόσμος φτωχοποιείται καθημερινά συνεπεία της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην αγορά, ειδικά στην εστίαση, να παρακολουθούμε απαθείς τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή στον κόσμο ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει την ώρα που μια μερίδα παπάδων και ιεραρχών εξακολουθεί να παροτρύνει τον κόσμο που επηρεάζει να μην εμβολιάζεται, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία συνέπεια πέραν των άσφαιρων, όπως φαίνεται πια, πυρών του Αρχιεπισκόπου και των προειδοποιήσεών του για κυρώσεις και διάφορα άλλα.

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ