Το πρώτο σημάδι. Μένει ο λιμός και ο καταποντισμός

Ώρες ολάκερες επάλευαν η γης μα και η θάλασσα της Πάφου να αντέξουν τη συγκίνηση της πρώτης εμφάνισης του Αβέρωφ Νεοφύτου ως Προέδρου wannabe στην κρατική τηλεόραση.

Μάταια. Στις 03:07 το πρωί, βουνά και κάμποι, μα και η θάλασσα στον κόλπο της Πόλεως Χρυσοχούς, εκεί ακριβώς όπου ο Φούλης έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά αλλά και στα κοινά ως μουχτάρης, άρχισαν να σείονται, συμπαρασύροντας ολόκληρη τη Μαρτυρική Μεγαλόνησο στον Χορό του Εγκέλαδου. 

Το μήνυμα της παφίτικης γης μα και της θάλασσας ήταν καθάριο. Ήταν κρύσταλλο, σαν το Πόθεν Έσχες Αβέρωφ ένα πράγμα, ειδικά προς τη Λευκωσία. Κατέβει, δεν κατέβει, βγει, δεν βγει, μήνυσε η φύση της Πάφου, η περίοδος επιστροφής έχει λήξει προ πολλού. Μόνο για διακοπές πια.

Όλοι όσοι ήλπιζαν σε ένα καλύτερο 2022, για λόγους κλινικούς ή άλλους, ας μην κολλήσουμε εδώ, δεν είχαν πια καμία αμφιβολία: πρώτα η πανδημία, μετά η επίσημη υποψηφιότητα Φούλη και σε μερικές ώρες ο ισχυρός σεισμός, η χρονιά μπήκε με το δεξί. 

Κι ακόμα δεν είχαν μάθει για την πυρκαγιά στο Βασιλικό, δίπλα από αποθήκες εναλλακτικών καυσίμων. Θα πεθάνουμε όλοι!

Είναι και η εποχή, ξέρετε. Παλιά, όταν γινόταν σεισμός, ο κόσμος έτρεχε έξω ή, εάν δεν προλάβαινε, έμπαινε κάτω από παραστάτες, τραπέζια κ.λπ. Τώρα, όπως διαπιστώσαμε και στον πρώτο μεγάλο σεισμό της νέας εποχής, φτιάχνει τα μαξιλάρια για να μπορεί να κάτσει στο κρεβάτι, πιάνει τα smartphones και βγαίνει στο Facebook. 

Απορίες συγκλονιστικές και αναπάντεχες, τόσο δύσκολες στην πρόβλεψη -ΟΚ, σχεδόν τόσο- όσο το γεγονός ότι ο Φούλης θα ήθελε να μας «υπηρετήσει» (sic) και από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, πλημμυρίζουν τα News Feeds. 

Πρέπει να συνδεθείτε / κάνετε εγγραφή για να διαβάσετε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ